Nový terminál v Dubaji

 

Dubai Harbour

 
Projekt je súčasťou strategického partnerstva medzi Carnival Corporation & plc, najväčšou svetovou spoločnosťou pre výletné lode, a Shamal Holding, ktorého cieľom je premeniť Dubaj na popredné centrum námornej turistiky v regióne. Terminál Dubai Harbour v samom srdci moderného Dubaja je prvým terminálom výhradne určeným pre výletné lode. Rozkladá sa na viac ako 120 000 metroch štvorcových, jeho súčasťou sú dve účelové budovy, ktoré ponúkajú cestujúcim a posádke bezpečné, pohodlné a bezproblémové nalodenie a vylodenie a pri jeho mólach môžu kotviť súčasne 2 výletné lode. Terminál bude využívať 6 značiek Carnival Corporation - AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, P&O Cruises, Princess Cruises a Seabourn. Na rok 2023 je naplánovaných 90 príchodov lodí. Loď Costa Firenze bude tento terminál využívať každý týždeň do marca 2022. Itinerár Costa Firenze, ktorý zahŕňa dlhé zastávky v prístavoch Dubaj (dva dni) a Abú Zabí (celý deň, od 9:00 do polnoci), umožňuje cestujúcim vychutnať si naplno návštevu veľtrhu Dubai Expo 2020.


Mario Zanetti, prezident Costa Cruises, pri otváraní terminálu poznamenal: „Debut Costa Firenze v Dubaji predstavuje ďalší dôležitý krok v obnovení našich plavieb. Sme nadšení, že môžeme znovu spustiť plavby vo vzrušujúcej destinácii s veľkým potenciálom, a sme prví, ktorí z tohoto prístavu spustili výletné plavby."
 

Expo Dubai 2020


Mimoriadna svetová výstava je rozsiahla, zahŕňa 200 pavilónov. Taliansky pavilón s rozlohou 3 500 m2 zaujme návštevníkov vďaka trom veľkým "trupom", ktoré sú oblečené do "kabátov", vyrobených zo zvyškov potravín a tvoria najväčšiu trikolóru talianskej vlajky na svete. Ústrednou témou pavilónu je motto "Krása spája ľudí", ktoré stelesňuje myšlienku krásy ako prvku schopného kombinovať minulosť, prítomnosť a budúcnosť a zároveň je syntézou rôznych prvkov, ktoré nie sú výlučne spojené so svetom umenia a kultúry, ale predstavujú spoločenský príbeh know-how talianskych spoločností . Costa Cruises sa zaradila medzi stálych sponzorov pavilónu a sama je tiež priekopníkom udržateľnosti v odvetví dopravy a cestovného ruchu.
Hostia z plavieb loďou Costa Firenze si môžu zakúpiť návštevu EXPO Dubai 2020 v rámci fakultatívneho výletu Grand Tour Dubai so vstupom privilegovaným vchodom a komentovanou prehliadkou. Na konci návštevy budú účastníci talianskeho pavilónu Costa hosťami Bvlgari, kde bude pre nich pripravený jedinečný gastronomický zážitok.

 

Prevzaté z tlačovej správy Costa Cruises, 20. 12. 2021.

Späť do blogu